در واقع اتصالات پلی اتیلن به تجهیزات و لوازمی اطلاق میشود که در خطوط لوله کشی و تاسیسات مورد نیاز است و جهت تغییر زاویه مسیر جریان سیال، تغییر در میزان دبی جریان، تغییر قطر خط لوله کشی و اتصال لوله‌ ها به یک دیگر در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.

 

اتصالات پلی اتیلن چیست؟

 

اتصالات پلی اتیلن به اتصالاتی گفته میشود که از مواد اولیه پلی اتیلنی ساخته شده باشد. پلی اتیلن یک ترمو (گرما) پلاستیک است که در یک درجه حرارت خاص و مشخص، شکل پذیر و منعطف می شود و پس از سرد شدن جامد میشود. ترموپلاستیک به پلیمرهایی گفته می‌شود که با افزایش دما، بدون تغییر شیمیایی ذوب می‌شوند. این پلیمرها را می‌توان به دفعات ذوب و دوباره جامد نمود.

 

انواع Polyethylene :

 

 HDPE > پلی اتیلن با دانسیته بالا

 LDPE > پلی اتیلن با دانسیته پایین

 LLDPE > پلی اتیلن سبک خطی

VLDPE > پلی اتیلن خیلی سبک

UHMWPE > پلی اتیلن با وزن مولکولی بسیار بالا

از HDPE به دلیل چگالی بالا در ساخت لوله ها و اتصالات پلی اتیلن به کار می رود.

 

 

مزایای اتصالات پلی اتیلن:

 

اتصالات پلی اتیلن در نقاط مختلف یک شبکه لوله کشی نصب می‌شوند و با دانستن اینکه شرایط کاری مانند دما و فشار در طول یک خط لوله به طور مداوم در حال تغییر است، این اتصالات باید به قدری مقاوم باشند تا بتوانند در برابر هرگونه تغییر یا تنش محیطی، پایداری خود را حفظ کنند. دوام و پایداری شبکه‌های لوله به استحکام اتصالات پلی اتیلن بستگی دارد. این اتصالات در انواع و سایز های مختلفی برای مصرف طراحی شده اند. بطوریکه برای هر کاری ، اتصال مورد نظر آن ساخته شده است. از طرفی جنس سازنده آنها ، یعنی پلی اتیلن مزیت های زیادی نسبت سایر جنس های موجود در بازار داردو این مزیت ها باعث شده تا اتصالات پلی اتیلن بین استفاده کنندگان بسیار محبوب شوند.

اتصالات پلی اتیلن ویژگی ها و مزایای زیادی دارند که نصب آسان و سریع آنها را میتوان بزرگترین مزیت به حساب آورد. هر اتصال از ۳ بخش تشکیل شده است. هر کدام از این بخش ها در محکم شدن اتصال و جلوگیری از نشت آب نقش مهمی را ایفا میکند.

 

  • وزن کم
  • رسوب ناپذیری
  • طول عمر بالا
  • اتصال بدون نشت
  • نصب بدون ترانشه
  • سازگار با محیط زیست
  • تعمیر و نگهداری آسان
  • مقاومت در برابر خوردگی
  • مقاومت در برابر مواد شیمیایی
  • عدم نیاز به پوشش و حفاظت کاتدی
  • مقاومت در برابر اشعه فرابنفش آفتاب
  • مقاومت در برابر شکستگی و ترک خوردگی
  • مقاومت در برابر سرما و گرمای شدید محیطی
  • سهولت در نصب، اجرای سریع و حمل و نقل آسان
  • استحکام، انعطاف پذیری بالا و قابلیت تحمل تنش

از مزایای اتصالات پلی اتیلن نسبت به سایر اتصالات است.

 تنوع لوله های پلی اتیلن زیاد است و به عبارتی هر کدام مخصوص کاری است. از این رو اتصالات مربوط به آنها نیز در مدل ها و سایز های متفاوتی ساخته شده است. به طوری که برای هر کاری مدل و سایز مخصوص وجود دارد. در زیر به چند نمونه از اتصالات پلی اتیلن و کاربرد آنها در صنعت می پردازیم:

 

انواع اتصالات Polyethylene : 

 

اتصال پیچی :

 

در شکل های مختلف و به صورت نری و مادگی تولید شده اند. و با توجه به اینکه از پلی اتیلن سخت ساخته شده اند، قابلیت کار در فشار های بالا تا ۱۰ اتمسفر را دارند. این اتصالات گاها بسته به نوع اتصال به صورت فلنج دار نیز تولید می شوند.

اتصالات زانویی (نر، ماده، مساوی)، اتصالات سه راهی (نر، ماده، مساوی) اتصالات رابط (نر، ماده، مساوی)، اتصالات تبدیل و درپوش انتهایی در این دسته قرار میگیرند.

  • اتصالات پیچی برای همه لوله های پلی اتیلن نرم با قطر خارجی ۲۰ الی ۱۲۵ میلی متر به کار می رود.
  • این نوع اتصال در پروژه های انتقال آب و آبرسانی و کشاورزی کاربرد بسیار فراوانی دارند.

 

 

اتصالات و لوله پلی اتیلن

 

اتصالات الکتروفیوژن (گازی) :

 

میتوان گفت برای کلیه خطوط گاز شهری کشور در سایز های زیر ۲۵۰ میلیمتر و در فشار کاری زیر ۲۴۰ پوند بر اینچ مربع که معمولاً تمامی خطوط لوله گاز مصرفی در شهرها را شامل می شوند از اتصالات الکتروفیوژن استفاده شده. اتصالات الکتروفیوژن به عنوان بهترین، مناسب ترین و مطمئن ترین اتصال دهنده ی پایدار در لوله های پلی اتیلن است که با عنوان مناسب ترین، مطمئن ترین و بهترین اتصال دهنده شناخته شده و مصرف می گردند.

از انواع اتصالات الکتروفیوژن میتوان به کمربند الکتروفیوژن، زانو الکتروفیوژن ۹۰ درجه، زانو الکتروفیوژن ۴۵ درجه، درپوش الکتروفیوژن، انشعاب گیر الکتروفیوژن و … اشاره کرد.

 

اتصالات پلی اتیلن

 

 

 

اتصال جوشی فشار قوی :

 

اتصالات جوشی پلی اتیلن فشار قوی به علت اجرای ساده و سریع در محل نصب، به منظور بهره برداری از سیستم های آبرسانی و فاضلابی و مصارف گوناگون صنعتی ، کشاورزی و شهری به وسیله دستگاه های موسوم به دستگاه جوش پلاستیک متصل و استفاده می شوند.

زانو جوشی ۹۰ درجه فاضلابی، زانو جوشی ۴۵ درجه فاضلابی، تبدیل جوشی فاضلابی، سه راه جوشی ۹۰ درجه، سه راه حوشی فاضلابی، سیفون، تبدیل سیفون، موفه (بلند و کوتاه) و گپ فشار قوی و … در این دسته قرار میگیرند.

 

 

فروش اتصالات پلی اتیلن

 

 

اتصال جوشی فاضلابی :

 

این اتصالات برای متصل کردن و تغییر مسیر لوله‌های فاضلابی در ساختمان‌ها به کار می‌روند و از جوش لب به لب برای این منظور استفاده می‌شود.

 

لوله و اتصالات پلی اتیلن

 

 

اتصالات کوپلی :

 

انواع کوپلینگ جهت مواد شیمیایی و باد و مواد غذایی و سیستم هیدرولیکی ساخت کشور ایتالیا از فشار ۲۰ بار تا ۲۰۰۰ بار تولید و ارائه می شوند.

موارد مصرف این نوع اتصالات در صنایع نظامی ، پتروشیمی ، دریایی ، دارویی ، غذایی و هیدرولیک می باشد.

 

قیمت اتصالات پلی اتیلن

 

 

اتصالات کمربندی :

 

از این اتصالات زمانی که نیاز به انشعاب گیری از لوله‌های اصلی باشد،  استفاده می شود.

 

خرید اتصالات پلی اتیلن

 

 

و انواع اتصالات مختص آبیاری قطره‌ای و آبیاری شیری :

 

این اتصالات با هدف تنظیم میزان رسیدن مقدار آب به محصولات کشاورزی در آبیاری قطره‌ای و بارانی مورد استفاده قرار می‌گیرند و اغلب بر روی لوله پلی اتیلن ۱۶ میلیمتر نصب می‌شوند.

آبپاش، دریپر، رابط ۱۶، سرشلنگ بابلر، ، شیر انشعاب، زانو ۱۶، سه راه ۱۶ و … از انواع این اتصالات هستند.

 

کاربرد اتصالات پلی اتیلن

 

کاربرد اتصالات پلی اتیلن:

 

سیستم آبرسانی :

 

برای انتقال آب در سیستم شهری و روستایی و بین شهری از لوله پلی اتیلن آبرسانی استفاده میشود به همین منظور استفاده از این اتصالات در آبرسانی رایج است.

 

انتقال گاز :

 

برای انتقال و یا صادرات گاز هم از لوله Polyethylene گازی استفاده میشود که برای ایجاد اتصال بین دو لوله از این اتصالات استفاده میشود.

 

انتقال مواد شیمیایی :

 

از آنجایی که پلی اتیلن در برابر مواد شیمیایی ، خورندگی اسید ها و مواد قلیایی مقاوم است در نتیجه بهترین گزینه برای انتقال مواد شیمایی لوله پلی اتیلن و در نتیجه اتصالات جوشی پلی اتیلن است.

 

همچنین سایز اتصالات پلی اتیلن متفاوت است که با توجه به اینکه برای چه کاربردی استفاده شود متفاوت است. این اتصالات در سایزهای زیر تولید و عرضه می شوند.

۱/۲ اینچ = ۲۰ میلی متر، ۳/۴ اینچ = ۲۵ میلی متر، ۱ اینچ = ۳۲ میلی متر، ۱/۴ ۱ اینچ = ۴۰ میلی متر، ۱/۲ ۱ = ۵۰ میلی متر، ۲ اینچ = ۶۳ میلی متر

 

گوشه ای از خدمات ما به شما

 

  • لوله و اتصالات پلیکا
  • لوله فاضلابی و کاروگیت
  • لوله و اتصالات مانیسمان
  • لوله کشی و جوشکاری پلی اتیلن
  • تجهیزات آبیاری و کشاورزی
  • لوله پلی اتیلن گازرسانی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.